IP-bloggen

Patent Prosecution Highway (PPH) aftale med Kina
Af Flemming K. Mejl, 27-12-2012 kl. 21:27

Patent Prosecution Highway (PPH) aftalen med den Kinesiske Patentmyndighed (SIPO) træder i kraft den 1. januar 2013.

Med aftalen får danske virksomheder en effektiv indgang til patentbeskyttelse på det kinesiske marked, ligesom kinesiske patentansøgere får en hurtigere og effektiv indgang til patentbeskyttelse i Danmark.

En PPH-aftale med Kina har været efterspurgt af danske virksomheder, og Danmark bliver et af de første lande der etablerer en sådan aftale med SIPO.

Dermed får danske virksomheder en hurtigere indgang til det kinesiske marked, som oplever en eksplosiv vækst i antallet af patentansøgninger i disse år. Antallet af patentansøgninger er de seneste fem år steget med gennemsnitligt over 13% årligt – en lignende stigning kan ingen andre myndigheder mønstre.

Danske virksomheder indleverer også stadig flere ansøgninger i Kina, og har i de sidste fem år noget nær fordoblet deres ansøgningstal. Stigningstakten for danske virksomheders indlevering i Kina er i disse år også højere end både i USA og hos den Europæiske Patentmyndighed.

Der er dermed et betydeligt potentiale for, at danske virksomheder kan benytte en sådan aftale, og dermed få en ”first-mover” fordel på det kinesiske marked, når PPH-aftalen træder i kraft.

Se mere her.

Kommentarer

Ingen kommentarer tilknyttet


Tilføj kommentar

*Nødvendige felter
Navn*:
E-mail:
Hjemmeside:
Kommentar*:
max. 4000 tegn
Antal tegn:
Sikkerhed*
Hvad er
2348 minus 2